Verse volkorenpasta met pompoensaus
Pasta met pompoensaus! heb jij hier eerder wel eens aan gedacht. Dit is dus echt een heerlijke combinatie. Het recept heb ik uit een van mijn favoriete kookboeken: de Vegabijbel van Isabel Boerdam. Dit recept heb ik vervolgens iets aangepast zodat ie helemaal MaalPlus-proof is.
Ingrediënten (4 porties)
850 gram flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
350 ml groentebouillon
350 gram verse volkorentagliatelle
200 gram verse geitenkaas
80 gram walnoten, grof gehakt
10 gram salie, fijngesneden
1 el olijfolie
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1 el olijfolie en peper over de pompoenblokjes. Rooster 25 minuten in de oven.
Doe de groentebouillon samen met de geroosterde pompoen in een pan en pureer met een staafmixer tot gladde saus. Breng op smaak met eventueel extra peper.
Bereid de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan. Roer de pompoensaus door de pasta. Voeg dan de helft van de geitenkaas toe en roer dit ook door de saus.
Verdeel de pasta met pompoensaus over vier borden en verdeel de rest van de geitenkaas, de walnoten en de salie erover.
Je hebt nu een heerlijke culinaire maaltijd op tafel gezet! Zie je hoe makkelijk het kan zijn.