Paprikasoep met geroosterde kikkererwten

Paprikasoep met geroosterde kikkererwten

Paprikasoep met geroosterde kikkererwten

Voor de geroosterde kikkererwten moet je even de tijd uittrekken. je kunt een hele pot in een keer klaarmaken. Dit is meteen een voedzame snack voor het eind van de middag.
Voor de soep gebruik ik geroosterde paprika uit pot omdat hier de schil al af is en het sneller werkt. Kies wel een variant waar geen suiker aan toegevoegd is. En je mag ook zelf paprika’s roosteren en ontvellen als je dat een leuk klusje vind.

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd

  • 2 tenen knoflook fijngesneden

  • 2 cm gember geplet en fijngehakt

  • 1/2 tl chilipoeder

  • 1 tl kaneel

  • pot geroosterde rode paprika’s

  • 1 L groentebouillon met minder zout

Voor de kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten, 400 gram

  • 1 el olie

  • 1 el curry madras kruiden (Euroma, Jonnie Boer)

  • bakplaat met bakpapier

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de currykruiden en olie door de kikkererwten. Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de kikkererwten ongeveer 40 minuten totdat ze goed knapperig zijn maar niet zwart. Per oven kan de bereidingstijd verschillen dus hou dit in de gaten.

Fruit de ui knoflook en gember in een middelgrote pan in een eetlepel olie totdat deze lichtbruin zijn. Snij ondertussen de paprika in kleine stukken. Voeg de paprika, kaneel, chilipoeder en de bouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep, breng op smaak met peper en serveer met 3 eetlepels geroosterde kikkererwten erin.

Lekker met volkoren zuurdesembrood en goede olijfolie of hummus.