Volkoren zuurdesembrood met gebakken ei en groenten

Volkoren zuurdesembrood met gebakken ei en groenten

Volkoren zuurdesembrood met ei en groenten

Zorg altijd voor een portie groente of fruit bij je maaltijd, dus ook tijdens de lunch of het ontbijt. Kies je beleg zorgvuldig en boek gezondheidswinst voor de lange termijn.

Ingrediënten

  • 2 sneden volkoren zuurdesembrood

  • (zelfgemaakte) hummus

  • 1 el olie om in te bakken

  • 2 eieren

  • handje rucola

  • 1 tomaat

Bereiding

Besmeer de sneetjes brood met (zelfgemaakte) hummus. Verdeel de rucola erover.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de 2 eieren. Verdeel ook de plakjes tomaat over de eieren in de pan.
Bestrooi eventueel met peper en leg op de boterhammen met hummus en sla.

Variaties hierop zijn: ei met gebakken champignons en ui of beleg je boterham eerst met hummus en plakken gegrilde courgette voordat je de eieren erop serveert.